pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 trucuri în amenajări interioare pentru spații mici

5 trucuri în amenajări interioare pentru spații mici

681 Views

Spațiile mici reprezintă o provocare pentru oricine, de la mobilat, utilat și decorat, iar riscul de supra-aglomerare pândește la tot pasul, mai ales dacă este vorba despre un apartament mic. Există însă o serie de trucuri și iluzii optice, care pot fi folosite pentru a obține ceea ce ne dorim, adică un spațiu mai mare și un aspect al locuinței cât mai ordonat. În plus, este nevoie de soluții de mobilare potrivite nevoilor și adaptate spațiului.

Alege cu atenție paleta cromatică - este important să nu folosești mai mult de trei culori, două nuanțe mai deschise, dominante și o culoare mai închisă, de accent. Este recomandat albul și variațiile de alb, până spre crem sau un pastel discret. Echilibrarea culorilor într-un spațiu mic este important.

Sunt și arhitecți care recomandă nu doar culori deschise, ci și o culoare mată, precum antracit sau maro, care aduc un plus spațiului, mărindu-l prin profunzimea pe care i-o dă.

Folosește fototapet 3D - reprezintă o metodă ingenioasă de a crea iluzia de spațiu, îi oferă personalitate și individualitate. Aplică un fototapet cu imagini din natură sau cu un drum spre mare, ori cu clădiri dintr-o metropolă a lumii și poți avea ușor un perete cu o imagine ce va da impresia de spațiu și senzația de libertate.

Folosește iluzii optice - un truc eficient este să folosești oglinzile decorative pentru iluminozitate și iluzia unei camere mai spațioase. Placările de oglindă vor amplifica spațiul, pot fi utilizate pe ușile de la dressing sau în partea superioară a corpurilor de la bucătărie. Amplasată pe peretele opus ferestrei sau pe unul imediat apropiat, oglinda va reflecta din lumina naturală. Un efect special poate fi obținut dacă sunt folosite mai multe oglinzi mici, grupate.

Iluminatul - un iluminat deficitar poate face un spațiu mic să pară și mai mic, colțurile îndepărtate ale camerei vor fi mai puțin vizibile. Asigură-te că fiecare încăpere este bine iluminată, poți folosi corpuri de iluminat ascunse în partea superioară a mobilierului. Dacă nu ai suficient spațiu pentru lămpi, veioze, obține mai multă lumină folosind plafoniere, aplice de perete.  

Mobilierul - în orice casă este nevoie de mult spațiu pentru depozitare, însă într-o locuință de dimensiuni mici nu putem încărca spațiul cu mult mobilier. Se pot integra piese multifuncționale sau suspendate, pentru a lăsa liberă suprafața pardoselii, piese de mobilier de înălțime medie pentru zona de living sau dormitor. Mobilierul multifuncțional integrează în orice încăpere, de la paturi de dormitor ce ascund spații de depozitare, la canapele ce pot fi transformate în pat de dormit, tabureți cu spații de depozitare, măsuțe de cafea ce se pot transforma în mese de lucru, polițe pe pereți.

Un alt aspect de luat în considerare este mobilierul modern, pe toată înălțimea camerei, cu spații de depozitare ascunse, uși pline, fără mânere care ar putea încărca vizual spațiul.

Mobilierul personalizat este, la fel, o soluție pentru folosirea eficientă a spațiului. Pentru că este la modă reorientarea către bucătării open space sau prelungirea livingului în balcon, mobilierul făcut la comandă devine o necesitate.

Nu te feri de o schimbare, odată ce vei aplica aceste trucuri în casă vei avea o locuință chiar cochetă și decorată cu stil. Inspiră-te de la Natürlich pentru piesele de mobilier și decorațiunile pe care le-ai putea folosi pentru a-ți transforma spațiul mic într-unul spațios și luminos.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work