7 trenduri în amenajarea bucătăriei pentru 2022, de la profesioniști!
1. Negru: accente de culoare, electrocasnice sau accesorii
Accentele sunt modalitatea supremă de a înfrumuseța o bucătărie și a-i oferi caracterul adaptat personalității tale! Feroneria cu accente negre sofisticate a surclasat în prezent orice alt trend, astfel că, deși culorile naturale, subtile și tonurile calde din bucătărie vor continua să fie în tendințe și în 2022, accentele negre vor fi excepția câștigătoare. Asta înseamnă că poți miza pe piese de mobilier negre – pentru care îți propunem bucătăria Tempo, realizată la comandă după dimensiunile și necesitățile tale sau o gamă de electrocasnice negre. Pentru a completa aspectul sau a îl asorta restului casei, poți opta și pentru rame interioare negre pentru ferestre, draperii în același ton, dar și accesorii/ robineți/ obiecte de decorațiune negre, pline de personalitate.
2. Podele în modele deosebite
Modelele inedite pentru podele s-au transformat într-unul dintre cele mai puternice trenduri mondiale – fiind totodată și unul ușor de abordat, chiar și de către necunoscători.
Provoacă-ți creativitatea și lasă-ți imaginația să zburde, combină elemente și asigură dinamism podelelor din bucătăria ta. În topul preferințelor rămân și în 2022 podelele din lemn, unde specialiștii recomandă amestecarea lemnului deschis cu cel în nuanțe mai întunecate, pentru a crea modele inspirate – o gamă largă poți găsi disponibilă aici. Aceeași tendință de diversificare se păstrează însă și în cazul gresiei. Iar dacă ai ocazia, acum e momentul perfect pentru a recicla descoperirile de lemn recuperat din piața de vechituri, ba chiar poți apela și la vopsele potrivite pentru podele sau noi modele jucăușe de linoleum, disponibile într-o varietate fabuloasă de culori și modele:
3. Corpurile de iluminat minimaliste
Iluminatul modern, în forme liniare, minimaliste, sau piese statement, cu personalitate, reprezintă o tendință în sine pentru 2022. Poți oferi o iluminare constantă pe o insulă lungă de bucătărie, cu ajutorul unui corp de iluminat tip bară, sau poți asigura un joc interesant de lumini și umbre în zona de luat masa, printr-una din variantele noastre - oricare din ele putând fi un accent modern uluitor și puternic funcțional, de asemenea, în bucătăria ta.
4. Culori îndrăznețe
Îndrăznește să renunți la clasicele culori neutre si optează pentru unele inedite, pline de personalitate! De la pereți viu colorați și până la mobilier, electrocasnice performante și accesorii inovative, nu te feri să te joci cu nuanțele și culorile tari, în designul bucătăriei tale! Bucătăria Tempo, realizată după specificațiile și dimensiunile spațiului tău se va potrivi de asemenea, la perfecție, atât nevoilor tale, cât și tendințelor!
5. Fibra naturală și texturile lemnoase
Nimic nu ar putea exemplifica rolul din ce în ce mai mare al naturii în bucătărie decât o face revenirea fantastică a fibrei lemnoase în design. Pentru 2022, uită de finisajele lucioase și mizează pe frumusețea organică, naturală. În bucătărie, suprafețele din fibre lemnoase vor fi mai appreciate decât chiar granitul și marmura, reprezentând totodată o marcă a vieții sustenabile. Variante perfecte, durabile și prietenoase cu mediul sunt, printre altele, modelele Denisa, Modus sau Drift, bucătării create special pentru tine, respectând funcțiile optime și tendințele, deopotrivă.
6. Bucătării pline de personalitate
Ori, mai bine spus, bucătării care îți respectă personalitatea. Pentru tendințele în bucătărie în 2022, se observă o schimbare de la bucătăriile elegante și perfect organizate, cu corpuri și electrocasnice ascunse, către bucătăriile care „se simt locuite” – ca o mai evidentă marcă a spațiului personal, intim. După ce am petrecut atât de mult timp în ele, vrem ca acestea să depășească valoarea de spațiu pur practice, și să reflecte atât viețile noastre, cât și stilul personal, preferințele, ba chiar hobby-urile noastre. Specialiștii o denumesc un soi de „curățenie dezordonată” – cert e că e un trend puternic și sincer, în care atmosfera din bucătărie devine mai intimă, iar tipurile de exprimare, mult mai variate.
7. Tapet în bucătărie
Se pare că există o temă recurentă a tendințelor de design în bucătărie care par a trata acest spațiu mai degrabă ca o extensia a camerei de zi. În același stil al personalizării spațiului, tendințele de tapet în bucătărie au luat amploare și le vedem din ce în ce mai mult. În variante potrivite pentru zonelor pentru care urmează a fi folosit, tapetul oferă textură și profunzime, un plus de personalitate și pattern-uri jucăușe. În plus, este o schimbare pe care o poți face foarte simplu, singur sau alături de cei dragi, într-un weekend. Poți comanda mai multe mostre, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine spațiului tău. Variantele sunt infinite.
După toate cele expuse mai sus, o concluzie clară iese în evidență fără niciun efort – (și) când vine vorba de bucătărie, nu te feri să experimentezi, iar rezultatele vor fi, fără doar si poate, fabuloase!