pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Stilul tranzițional, combinație între tradiție și modernism

Stilul tranzițional, combinație între tradiție și modernism

1210 Views

Stilul de tranziție acoperă perfect decalajul dintre inovație și tradiție, îmbină confortul elegant al designului contemporan cu rafinamentul casnic al stilului tradițional. Îmbină ornamentele elegante cu tapițeria somptuoasă și extravaganța ordonată cu scheme de culori simple, linii curate și spații deschise pentru a crea o armonie încântătoare între tendințele clasice și cele actuale. Rezultatul este un design de interior flexibil și durabil. Este popular în rândul generației milenare care dorește să își pună propria semnătură. 

Stilul tranzițional mai este cunoscut și sub denumirea de ”noul clasic”. Se obține prin îmbinarea insesizabilă dintre modern și tradițional, având linii mai curate, profiluri elegante și un aspect mai modern, fără a elimina toate detaliile tradiționale. 

Există o multitudine de posibilități prin care se poate obține interpretarea artei de tranziție. 

Cromatica 

În general sunt folosite culorile neutre și subtile, precum alb, crem, bronz, kaki, gri, ocazional ciocolatiu, culorile intense sunt folosite doar în accente, prin intermediul pieselor decorative. Contrastul necesar pentru a elimina rutina se realizează mai degrabă prin texturi. Culoarea maro închis se regăsește adesea în acest stil.

Mobilierul

Designul de tranziție îmbină mobilierul curbat cu finisajele drepte, lăcuite. Liniile curbate sunt blânde, mai puțin ornate decât cele care se găsesc la mobilierul tradițional. Sunt folosite culori slabe în finisaje de lemn și țesături de tapițerie, mobilierul este mai casual și confortabil. Există un echilibru între elementele masculine și cele feminine tocmai pentru a crea camere care se simt confortabile pentru toată lumea. Metalul, sticla și lemnul sunt adesea folosite împreună, în diferite combinații. Lemnul și sticla pot fi predominante în stilul de amenajare, în timp ce oțelul sau țesăturile sunt recomandate ca accente decorative. 

În zona de luat masa sunt folosite elemente pline de eleganță, o masă cu scaune moderne, tapițate în material tradițional. Canapelele au linii drepte, clare, sunt comode. Stilul de tranziție cu mobilă clasică și modernă are dimensiuni medii, la limita dintre piesele masive specifice stilului clasic și piesele minimaliste, specifice stilului contemporan.  În dormitor pot fi adăugate noptiere metalice, moderne. Patul este unul cu finisaj simplu, închis la culoare, cu tapițerie capitonată. Un fotoliu în colțul camerei va oferi un loc confortabil de citit. O bucătărie  funcțională în stilul tranzițional îmbină lemnul în culori neutre, se folosește marmura pentru blatul de bucătărie și metalul argintiu pentru încorporarea electrocasnicelor. Ratanul și iuta se regăsesc în acest stil.

Iluminatul

Iluminatul în stilul tranzițional generează o ambianță mai călduroasă. Sunt folosite lămpi de masă pentru dormitoare și candelabre moderne și lămpi de podea în living sau pendule în zona de dinning, care combină elemente tradiționale. În bucătărie designul este echilibrat cu corpuri de iluminat moderne, precum candelabrele din metal.  

Decorațiunile

Elementele de decor în acest stil se regăsesc într-un echilibru perfect. Se pune accentul pe decorațiuni sofisticate, cu o simplitate aparte, ce atrage privirile. Utilizarea accesoriilor este limitată, include covoare, perne și pături, plante în ghivece.  În acest stil nici o piesă nu este aleasă la întâmplare. Designul de tranziție încorporează textile precum velur, bumbac, piele de căprioară.

Spațiul amenajat în stil tranzițional este unul odihnitor, cald, primitor și elegant. Dacă îți place și te regăsești în acest stil te poți inspira de la Natürlich pentru a-ți alege piesele de mobilier și decorațiunile perfecte pentru locuința ta. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work