Stilul Farmhouse, idei de transformare a casei în „acasă”
Cu siguranță, fiecare dintre noi ne simțim bine într-un mediu ce ne transpune în vremurile copilăriei, dar acea copilărie ce însemna o viață liniștită pe meleaguri rurale, în vacanțe la bunici. Putem recrea cumva acea senzație în amenajarea interioară a locuinței noastre, alegând să folosim stilul de amenajare Farmhouse. Din mai multe motive oamenii aleg să amenajeze în acest stil deoarece interiorul rustic oferă un sentiment cald și confortabil.
Stilul Farmhouse este de fapt o abordare modernă a decorațiunilor interioare a caselor de la țară, punându-se accent pe tradițional, pe elemente și culori inspirate din natură. Deși este un stil mai retro nu trebuie să ne limităm la aspectul clasic, se poate adăuga un strop de contemporan, modern și actual. Este un stil mai delicat decât stilul rustic.
În acest stil trebuie combinat sofisticatul cu simplitatea, spre exemplu lemnul cu piese metalice obținându-se astfel un design echilibrat. Spre exemplu, în bucătărie se poate combina mobilierul, care pare rustic, cu electrocasnicele moderne, din oțel inoxidabil. O trăsătură a decorului unei camere amenajate în acest stil este mobilierul simplu, funcțional și rustic. Simplitatea poate fi văzută din culoare și materialul de bază al mobilierului. Acest stil acordă prioritate culorilor neutre și se potrivesc foarte bine piesele lucrate manual sau cele recondiționate sau învechite artificial.
Pentru a fi păstrat sentimentul de interior conectat cu exteriorul se vor folosi materiale organice, lemn, piatră, răchită sau alte materiale naturale.
Pentru depozitare sunt folosite dulapurile simple, cu multe spații deschise, la vedere, polițe și rafturi. În bucătărie pot fi depozitate pe polițe borcănașele cu mirodenii și diferite ingrediente.
Mobilierul de culoare albă, folosit cu preponderență în bucătărie, va scoate în evidență pereții și restul elementelor de diferite culori din încăpere. Pe lângă mobilierul alb se pot alege piese de culoarea lemnului, cu nuanțe deschise de bej, maro, negre sau gri.
În general, în stilul Farmhouse mobila este de dimensiuni mari, mesele mari și rustice, din lemn, înconjurate de scaune simple, fotolii, canapele și paturi generoase, acoperite cu perne și țesături din fibre naturale.
Pentru că pune accent pe tradițional, pe elemente și culori inspirate din natură, în decorarea încăperii se va ține cont de existența unor buchete de lavandă sau alte flori uscate sau verzi, așezate în vaze atipice, dar și de existența coșurilor pentru a depozita prosoape, pături, șervețele, cheile de la intrare.
Stilul Farmhouse oferă și libertatea de a folosi cât mai multe accesorii, decorațiuni rustice. Sunt apreciate obiectele reciclate sau recondiționate. O mulțime de lucruri pot fi transformate în decorațiuni pentru perete, de la fotografii vechi, la bucăți de lemn imprimat cu diferite citate. Orice are patina timpului se regăsește, de altfel, expus într-o locuință în stil Farmhouse.
În stilul Farmhouse pereții sunt de regulă acoperiți cu lambriuri vopsite în alb, iar corpurile de iluminat metalice, fără abajur pare o alegere perfectă, deoarece lumina trebuie să se disperseze cu ușurință în încăpere
Farmhouse înseamnă o reîntoarcere la tradiții și natură și cum fiecare persoană este unică, la fel și fiecare casă este unică și poate fi transformată prin acest stil într-un loc numit cu drag acasă. Pentru acest lucru te poți inspira din piesele de mobilier și decorațiunile pe care le găsești la Natürlich, pe care le poți combina corect în acest stil.