pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Rolul plantelor în designul interior

Rolul plantelor în designul interior

1354 Views

Este știut faptul că petrecerea timpului în aer liber, în mijlocul naturii, este benefică pentru sănătatea fizică și psihică a organismului uman. La fel, și plantele de apartament pot fi benefice pentru sănătate, îmbunătățind starea de spirit, reducând stresul și chiar purifică aerul respirat în interior. Scopul principal al designului de interior este de a crea spațiul potrivit pentru o stare de bine, iar designul înseamnă detalii, de la culori și decorațiuni la plante de interior, care îți trezesc casa la viață.

Dar cum putem face loc plantelor în locuința noastră? În funcție de condițiile de mediu din încăpere, expunerea la lumina naturală, gradul de umiditate, nivelul de temperatură constantă putem alege plantele de interior care trebuie să se simtă și ele acasă în spațiul nostru. Expunerea lor poate fi făcută pe pardoseală, pe etajere și console sau chiar pe pereți.

Plantele în locul de relaxare și de odihnă

Chiar și locul de citit poate să devină mai ”viu” folosind plantele. Nu doar că vei obține o textură naturală, dar plantele îți dau și o energie bună. Un ghiveci de levănțică așezat pe măsuța de cafea te va învălui într-o stare de liniște și reverie cu parfumul său delicat. Deoarece este folosită des în medicina naturistă și te ajută să scapi de insomnie, anxietate, migrene poate fi folosită în dormitor, pe măsuța de toaletă.  

Plantele decorative pentru living

O cameră este liniștitoare dacă are și puțină culoare precum verdele plantelor. Livingul, fie că este decorat în stil scandinav, minimalist, modern, industrial ori rustic poate integra în decor plante ornamentale

Dacă ai rafturi de colț albe sub formă de L o bună soluție este să așezi pe ele plante de dimensiuni mai mici, precum cactuși.

Pe mobilierul cu rafturi, o bibliotecă, polițe, pe care ai așezat zeci de decorațiuni, poți așeza și câteva plante, spre exemplu un grup de plante din specii diferite, care au în comun aceleași tonuri de verde.

Pe comodă sau măsuța de cafea poți folosi begonia, strelitia, feriga Boston, Dracaena, Ficusul, Hedera Helix.

Dacă ai suficient spațiu liber poți așeza pe podea un filodendron, palmierul Areca, ficusul de cauciuc, palmierul de bambus.

Plantele în bucătărie și zona de dining

Cu siguranță ai un spațiu pe dulapul de bucătărie pe care poți așeza câteva plante aromatice: busuioc, rozmarin, tarhon, mentă, cimbru, salvie pe care le folosești în diverse preparate și sunt plante lipsite de pretenții când vine vorba de îngrijire, dar pot fi surprinzătoare din punct de vedere estetic. Dacă dimensiunea polițelor exterioare ale mobilierului de bucătărie permite, poate fi folosită iedera englezească ca pată de culoare verde care să anime spațiul bucătăriei.

La modă este și folosirea plantelor suspendate deasupra mesei de dining. Sunt plante aerofite, ce se hrănesc exclusiv cu apă și aer, luându-și nutrienții și apa de care au nevoie prin frunze. Așadar, pune aceste plante în vase transparente și suspendă-le deasupra mesei de dining. Vor înveseli orice decor, fie el și slab iluminat.

În spațiile unde iluminatul este slab, pe mobilierul din hol, de exemplu, poți folosi plante suculente în ghivece sau terarii cu plante suculente, acestea fiind mai rezistente, adaptabile și ușor de îngrijit.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work