10 obiecte pentru o locuință boemă în stil vintage
Fenomenul vintage a început să ia amploare în urmă cu câțiva ani, în special în domeniul modei și al decorațiunilor interioare. Și-a pus amprenta în designul interior, oferind o călătorie în timp, un decor cu o puternică încărcătură nostalgică, un aer boem. Născut în secolul al XIX-lea prezintă o estetică plină de contrarii, este un stil de actualitate rezistând în fața trecerii timpului. În interioarele vintage își găsesc locul elemente vechi recondiționate și revalorificate, dar și trendurile contemporane, obiecte de mobilier recondiționate cu piese avangardiste, moderne, cu design îndrăzneț, puternic colorat.
Amenajare vintage în dormitor
Într-o amenajare vintage nu trebuie să îți faci griji că odată cu trecerea timpului piesele de mobilier, finisajele se degradează, din contră, valoarea lor crește. Poți folosi obiecte de mobilier, cu efect de patină, și dacă îți dorești un dormitor chic, care să ofere o atmosferă cozy, intimă folosește mobilier în culori deschise, soft. Cu cât mai multe elemente albe sau pastel, nuanțe naturale, cu atât mai bine. Cu colecția de mobilier Venice, vei obține un dormitor unde se îmbină armonios frumusețea calmul și funcționalitatea. Patul este elementul central, scoate-l în evidență cu lenjerie de pat și perne decorative colorate, din materiale confortabile.
Cum amenajezi un living vintage
Poți combina armonios mobilierul contemporan cu elemente vintage pentru un efect elegant și versatil.
În living poți să păstrezi același stil de amenajare, la fel ca în dormitor, cu mobilierul de living din colecția Venice. Pe lângă eleganța oferită de finisaj, aduce un plus de farmec grație vitrinei. Și pentru că orice interior modern poate fi transformat într-unul vintage, adăugând niște elemente specifice, expune în vitrină obiecte vechi, moștenire de familie.
Rupe puțin din monotonia decorului cu piese de mobilier puternic colorate. Sunt multe culori specifice în amenajările interioare vintage, cele mai populare fiind verdele, portocaliul, roșu, galben, albastru. Un detaliu plăcut, o pată de culoare binevenită sunt tabureții, indiferent de modelul pentru care optezi: tabureți simpli, cu culori puternice sau un taburet cu motive florale și picioare metalice aurii.
Pereții sunt fie acoperiți în culori pastelate, fie cu tapet deschis cu modele dinamice. Alege un tapet cu motive florale și folosește-l pe un perete accent.
La capitolul decorațiuni aici își găsesc locul atât obiectele cumpărate, cât și cele realizate manual. Poți alege obiecte care să îți aducă aminte de vremurile de demult, tablouri ori fotografii de familie înrămate, suporturi de lumânări, chiar și o lupă, care să se armonizeze cu restul amenajării și să ofere impresia de armonie, de echilibru. O oglindă ornamentată, elegantă, cu margini metalice sau din ratan, va arăta bine agățată deasupra comodei. Va duce o atingere delicată, de epocă.
Nu uita de iluminatul artificial. Poți folosi un lampadar clasic pentru a scoate în evidență eleganța din anii 50, dar într-o variantă modernă.
Dacă ești o fire romantică și nostalgică te vei regăsi ușor într-o amenajare în stil vintage, cu aer boem, ce îți va conferi o stare de bine. Orice interior modern poate fi transformat și completat cu elemente specifice stilului vintage, care nu sunt puține. De aceea, te invit în magazinele Natürlich sau pe webshop pentru a cunoaște mai multe produse pe care ai putea să le folosești în amenajarea locuinței tale.