pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 idei pentru o bucătărie 100% funcțională

5 idei pentru o bucătărie 100% funcțională

3736 Views

Bucătăria este inima casei și cel mai dinamic spațiu din locuință, mereu plină de activitate și de energie. Este locul care adună toți membrii familiei și, chiar dacă sub impactul vieții moderne nu mai are importanța de odinioară, rămâne punctul central al unui cămin.

Bucătăriile au avut întotdeauna nevoie să arate bine și să fie bine echipate. Bucătăriile moderne pot fi personalizate în funcție de nevoile și stilul de viață al fiecărei familii. Rezultatul este utilizarea optimă a spațiului și libertate de mișcare.

Iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare astfel încât să obții o amenajare armonioasă și multifuncțională:

Insula de bucătărie, o piesă de rezistență cu multiple funcții

Insula de bucătărie este folosită, în general, pentru a separa zona propriu zisă a bucătăriei de zona de living sau zona de dining. Este un loc folosit pentru gătit, pentru luarea micului dejun, pentru a socializa cu familia sau cu prietenii. În plus, insula de bucătărie are și rol de spațiu de depozitare pentru oale, cratițe, aparate electrocasnice. Dacă insula este suficient de generoasă ca mărime, în aceasta poate fi încorporată chiuveta și plita. Totodată, deoarece face trecerea mai ușoară către zona de living sau dining insula poate adăposti un mini bar sau o mini bibliotecă. Insulele de bucătărie pot avea încorporate inclusiv mese extensibile care să se transforme în mese pentru 2,4 sau chiar mai multe persoane.  

Blatul de bar, practic în bucătărie

Barul din bucătărie este un blat alungit ce poate fi o continuare a mesei, suprapus pe suprafața de gătit sau poate sta chiar separat. Este un element original, conferind bucătăriei un stil modern, relaxat. Nu va ocupa mult spațiu, dar va putea înlocui o masă întreagă. Instalat perpendicular pe mobilierul de bucătărie poate să estompeze deranjul din timpul gătitului, dar în același timp va extinde și zona de gătit. Totodată, poate fi echipat pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.

Amplasat lângă fereastră sau lângă un perete poate înlocui cu succes masa pentru a se lua micul dejun sau o gustare rapidă, poate fi locul ideal unde să bei cafeaua dimineața sau seara să te bucuri de un pahar de vin. De asemenea, poate fi poziționat pentru a separa zona de bucătărie de living sau zona de dining.

Iluminatul potrivit, în funcție de zona din bucătărie

O bucătărie primitoare trebuie să fie luminoasă. Sursele de iluminare trebuie să îndeplinească toate funcțiile, precum iluminatul de ambient și cel de lucru. Zona de dining se pune în valoare cu ajutorul unor corpuri mari de iluminat, care au totodată și rol de element decorativ. Lumina ambientală este montată în tavan, deasupra mesei unde se servește mâncarea sau în mijlocul încăperii pentru a fi dispersată în mod egal.

Iluminatul în zona de lucru oferă mai multă eficiență încăperii. Sisteme de iluminat pentru blaturi, spoturi încorporate în mobilier trebuie să ofere o lumină cât mai clară, fără să deranjeze ochii. Dacă ai o insulă de bucătărie nu uita să o iluminezi corespunzător, folosind corpuri de iluminat suspendate, lungi, colorate sau metalice, în funcție de designul interiorului și de gusturile proprii. 

Zona utilă pentru cooking

Pentru a fi cât mai utilă, bucătăria are nevoie să fie mobilată și echipată corespunzător, astfel încât să fie un spațiu perfect funcțional și confortabil. Un accent important trebuie pus pe configurația corectă unde se respectă fluxul tehnologic și spațiile necesare dintre chiuvetă și plită. Regula de așezare a utilităților în bucătărie este frigider, blat, chiuvetă, blat de lucru, plită. Pentru că vei folosi aparate electrocasnice mici, asigură-te că măntezi prizele lângă chiuvetă sau plită, la distanță sigură, ci nu deasupra lor, pentru a nu exista riscul accidentelor.  Alege un mobilier compact, cu spații de depozitare suficiente și diferite ca mărimi, care să te ajute să îți organizezi corespunzător lucrurile. Un mobilier de bucătărie de colț cu sertare și rafturi pentru stocarea tacâmurilor și a diferitelor castroane, farfurii, oale și cratițe, dar și o mini cămară mobilă, încorporată în mobilă, te va ajuta mult.  

Zona de studiu pentru copii

Dacă ai copii, cu siguranță ți dorești pe lângă tine atunci când gătești, mai ales dacă au lecții de făcut și din când în când îți cer sfatul. În plus, îi poți supraveghea mult mai ușior. Amenajrea unei zone speciale de făcut lecțiile te va salva de la a face pauze în timpul gătitului pentru a vedea ce fac copiii în cameră. Dacă nu ai suficient spațiu poți folosi zona de luat masa sau, dacă ai o insulă în bucătărie, copiii își pot face aici lecțiile și le poți chiar amenaja un loc unde să își depoziteze creioanele și alte rechizite necesare. Folosind un spațiu comun unde să își facă lecțiile și să interacționeze cu tine vor învăța să socializeze mai mult și, pe măsură ce vor crește nu se vor concentra exclusiv doar asupra calculatorului sau a telefonului.

Dacă te gândești la un proiect de amenajre/reamenajare a bucătăriei ia în considerare sfaturile de mai sus și nu uita că la Natürlich găsești mobilier de bucătărie multifuncțional, pentru toate gusturile. În plus, îți poți comanda și personaliza bucătăria, în funcție de spațiu și preferințe, cu ajutorul proiectării 3D.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work