pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei de amenajare a bucătăriilor mici

Idei de amenajare a bucătăriilor mici

1201 Views

Cu toții visăm la o bucătărie spațioasă, cu tavan înalt și multă lumină revărsată prin ferestrele mari. Dar nici bucătăria mică nu este mai prejos. Nu trebuie să te sperie spațiul mic, există multe modalități prin care poți să o faci primitoare, elegantă, potrivită nevoilor tale, cu soluții de amenajare astfel încât să ai la îndemână tot strictul necesar. Așadar, un spațiu mic poate fi funcțional și bine organizat, nu este greu deloc să obții acest lucru, dar înainte să te apuci de treabă fă o schema de amenajare a bucătăriei. Ideile de design trebuie bine gândite astfel încât să sporească amplitudinea întregului spațiu.

Tipuri de configurare

În amenajarea unei bucătării mici se recomandă mobilierul simplu, în linie, iar dacă spațiul permite cel în formă de L sau mobilier pe două laturi paralele. Bucătăria în linie permite ca toate elementele să fie montate pe un singur perete, au un design simplist, necesită un minim de materiale și efort pentru montare. Bucătăria în formă de L este poziționată pe doi pereți perpendicular, este ergonomică, are un design flexibil și poate fi adaptată la orice dimensiuni și poate avea orice stil de design.

Bucătăria cu mobile pe două laturi dispune de două spații de lucru opuse, este ideală pentru spațiile înguste, fiind o reprezentare a stilului modern și contemporan.

Începe prin a te gândi la modul în care vei folosi bucătăria și unde vrei să fie totul, deoarece acest lucru te va ajuta să te decizi atunci când vine vorba de depozitarea alimentelor, vaselor, tacâmurilor.

Cromatica pereților

În cazul bucătăriilor mici paleta cromatică va avea nuanțe deschise, pastelate sau nonculori, se poate opta pentru alb. Culorile deschise sau pastelate reflectă lumina și lasă impresia că spațiul este mai mare decât în realitate. Totodată, cu cât se folosesc culori diferite cu atât spațiul pare mai aglomerat și mai mic.

Iluminatul

Pentru iluminat se recomandă lumina led încorporată pe dulapurile suspendate. Folosește câteva aplice pe peretele gol, astfel vei crea un perete frumos luminat, vizual și interesant.

Mobilierul

Mobilierul este piesa de rezistență din bucătărie, fie că este mare sau mică. Regula în cazul bucătăriilor mici este de a păstra ordinea lucrurilor, inclusiv în sertare. Sunt recomandate sertare cu organizatoare pentru tacâmuri sau organizator pentru interiorul ușii dulapului unde se vor păstra cu ușurință borcanele.  Un aspect important este să existe cât mai multe elemente încorporabile și cât mai puține elemente individuale. Explicația este aceea că atunci când toate obicetele sunt încastrate nu se întrerupe acea linie de fronturi și dacă linia de front este neîntreruptă bucătaria pare mai mare. Electrocasnicele încorporabile vor ocupa mai mult spațiu decât cele neîncorporabile. De aceea, când se planifică detaliile pentru bucătăria la comandă se planifică spațiile de depozitare ținându-se cont de dulapurile și sertarele rămase după ce se integrează electrocasnicele.

Folosește elemente din sticlă transparetă pentru a mări vizual spațiul, precum ar fi vitrinele pentru vase sau cele pentru pahare. Corpurile suspendate vitrate vor da senzatia de profunzime mai mare a spatiului.

O bucătărie, chiar dacă este mică, trebuie să satisfacă nevoile de depozitare a diferite ingrediente necesare pentru prepararea alimentelor, și nu sunt puține acestea. De aceea, este esențial să fie folosit fiecare spațiu. Profită la maxim de colțuri, de mecanismele inteligente.

Locul de luat masa

Chiar dacă dispui de un spațiu îngust în bucătărie poți să ai loc și de o masă generoasă, cu scaune. Poți opta pentru un blat de masă mobil, care se prinde în perete și se lasă ușor în jos atunci când masa nu este folosită. Sau se poate folosi un blat care se prelungește sub forma unui bar care servește ca loc de luat masa.  

Poți și tu să ai parte de bucătăria visurilor tale, cu ajutorul bucătăriei la comandă, de la Natürlich. Prin intermediul specialiștilor Natürlich vei putea valorifica spațiul și să obții nu doar o bucătărie funcțională, ci și una unde să ai plăcerea de a găti.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work