pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Energie pozitivă în locuința ta prin amenajare după regulile Feng Shui

Energie pozitivă în locuința ta prin amenajare după regulile Feng Shui

4993 Views

Tot ceea ce ne înconjoară este energie, atât flux de energii negative, cât și pozitive, pe care le putem corecta și să influențăm în bine cursul vieții noastre. Formele și mediul ambiant pot influența fluxul de energie dintr-un spațiu, chiar și starea psihică și materială a persoanelor ce locuiesc acolo. Acest lucru este susținut de o veche artă chineză Feng Shui, ce are la bază o serie de principii prin care se poate armoniza energia din spațiul nostru și se pot combate energiile negative. 

Energia vitală Qi trebuie să aibă o curgere echilibrată pentru a menține sănătatea. Principiile acestei științe pot fi folosite în amenajarea casei, cu scopul de a crea un mediu ambiant plăcut, care să atragă și să faciliteze cursul energiei Qi în casa fiecăruia, aspect ce va contribui la un flux pozitiv al energiei Qi în propriul corp. Când interiorul casei nu respectă principiile Feng Shui atunci fluxul energiei Qi suferă blocaje.

Pentru o bună dispoziție în locuință regulile Feng Shui spun că este nevoie de ordine, igienă, libertate de mișcare, adică mobila să nu stea în drum, mesele sau rafturile cu canturi ascuțite să fie înlocuite cu obiecte similare cu margini rotunjite, să renunți la obiectele vechi.

Amenajarea în stil Feng Shui în living

Este important ca energia Qi în living să fie activă deoarece ne ajută să ne simțim bine. În amenajarea Feng Shui se va ține cont de mobila cu formă circulară, pătrată sau dreptunghi, indiferent că este clasică sau modernă. Este de preferat mobilierul care stă pe picioare, nu cel lipit de sol-canapea, măsuță de cafea, fotoliu sau taburet pentru picioare. Canapeaua cu două sau trei locuri trebuie să aibă spătar și brațe pentru a atrage stabilitatea și echilibrul și este indicat să fie așezată cu spatele lângă un perete solid, astfel încât stând pe ea să fie văzute ușa și geamul, care trebuie să fie în lateralele canapelei. În living, TV-ul se va așeza în locurile cu energie pozitivă, care se determină prin măsurători precise. Se folosesc oglinzi de perete sau piese de mobilier cu oglindă ce fac încăperea mai mare, dar trebuie șterse săptămânal de praf, eliminându-se astfel energia negativă reflectată.  Totodată, oglinzile trebuie să fie mari pentru a ne reflecta tot corpul, în caz contrar putând atrage energie negativă cu boli, accidente, ghinioane.

Decorațiunile sunt de bun augur, precum perne decorative, vaze, veioze, obiecte de cristal, chiar și fântâni arteziene de interior. Pot fi folosite tablouri ce reprezintă peisaje cu flori, model abstract etc.

Se va evita aglomerarea livingului cu mobilier deoarece va bloca energia Qi. În ceea ce privește iluminatul se va evita folosirea becurilor sau obiectele de iluminat care nu au o lumină puternică. Luminează și colțurile îndepărtate ale încăperii folosind lămpi de podea sau lampadare.

Dormitorul Feng Shui

Într-un dormitor amenajat după principiile Feng Shui somnul este mai plăcut și mai relaxant, deoarece te invită într-un mediu ambiant cu atmosferă specială și energii pozitive. Pentru asta ai nevoie ca patul să fie ușor accesibil din două părți, să fie confecționat din lemn de calitate superioară, cu tăblie solidă, rotundă sau cu margini rotunjite, și să nu se afle în linie cu vreo ușă, în special linia ce unește ușa cu fereastra deoarece aceasta este principala traiectorie a fluxului Qi. Totodată, ai grijă să nu se vadă într-o oglindă, deci evită să pui șifonierul îndreptat cu fața spre pat, mai ales dacă are uși placate cu oglindă. Evită să amplasezi patul sub razele luminii electrice ce vine direct de pe tavan deoarece acestea vor respinge energia Qi. Sursa de lumină trebuie să fie pe perete, în caz contrar, dacă nu există posibilitatea aceasta atunci să nu fie foarte puternică, ci estompată, subtilă pentru a ajuta la relaxare.

Un somn odihnitor are nevoie de un pat rezistent, puternic, dar și de o saltea confortabilă, de calitate superioară, învelită în materiale rafinate.

Evită să amenajezi în dormitor biroul, echipamentele pentru sport, televizorul. Dacă tot ai un laptop sau un Tv amplasează lângă el o plantă pentru a absorbi energia electrică.

Bucătăria Feng Shui

Fiind asociată cu banii și prosperitatea în arta Feng Shui, este indicat să menții curată și ordonată bucătăria. Se folosesc modele de blat cu colțuri rotunjite, la fel și întreg mobilierul, și cel mai bun material pentru mobilierul bucătăriei este lemnul. Organizarea bucătăriei Feng Shui trebuie gândită în cele mai mici detalii, de la locația chiuvetei, plitei la poziționare față de ferestre și uși. Configurarea bucătăriei în forma literei L sau U va face ca elementele apă și foc, respectiv chiuveta și electrocasnicele, să fie dispuse pe laturi diferite ale mobilierului, dar nu față în față.

Amenajarea holului în stil Feng Shui

Holul este spațiul prin care pătrund energiile în casă, de aceea trebuie să fie ordonat și curat, cu piese de mobilier cu linii curbe, rotunjite. Luminează bine încăperea pentru a crea un spațiu și mai primitor și amplasează o oglindă pentru a dubla spațiul din punct de vedere vizual.

Baia Feng Shui

Nimic nu se compară cu o baie plăcută la finalul unei zile de lucru, într-un spațiu ce emană confort și stare de bine. Specialiștii Feng Shui spun că prin aplicarea regulilor corecte în amenajarea băii se va aduce armonie și bogăție în familie. Aici este esențială păstrarea curățeniei deoarece energia Qi se pierde foarte repede prin canalele de scurgere, chiuvetă. Oglinda trebuie să fie întreagă, fără crăpături și mereu curată. Pentru a contracara puterea apei ce elimină energiile folosește un element de pământ, precum rafturile unde să depozitezi obiectele personale.

Dacă te-am convins că prin aplicarea regulilor Feng Shui îți vei transforma locuința într-o oază de liniște și relaxare, inspiră-te de la Natürlich pentru a-ți amenaja interiorul cu piese de mobilier și decorațiuni de calitate superioară.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work