Cum să integrezi decorațiunile în locuința ta, sfaturi de la specialiști
Cine nu și-ar dori să se mute într-o locuință finisată, gata amenajată și decorată în cel mai mic detaliu? De multe ori, se întâmplă ca oamenii să se mute în casă nouă, se gândesc la culorile pentru pereți, mobilier, dar mai puțin la cum vor proceda pentru a decora încăperile. Decorațiunile, în special materialele textile, reprezintă un element folosit constant în amenajările interioare, contribuie la aspectul și confortul general al casei și, nu în ultimul rând, ne colorează locuința.
Haide să vedem câteva ponturi din partea specialiștilor legate de modul în care să integrezi decorațiunile în locuința ta.
Pernele decorative în designul interior
În fiecare încăpere a casei, orice spațiu poate fi colorat cu ajutorul decorațiunilor textile.
Dacă este să luăm livingul, cea mai evidentă piesă de mobilier este canapeaua. Are o suprafață mare și cu ajutorul pledurilor sau al țesăturilor colorate, a pernelor decorative poți colora ambientul. Au atât rol decorativ, cât și funcțional și vin în ajutorul oricui dorește să modifice rapid decorul din living sau dormitor.
Există mai multe forme de perne decorative: pătrate-sunt cele mai răspândite, fiind confortabile indiferent de cum le folosim, dreptunghiulare-ajută la susținerea zonei cervicale și lombare, cilindrice-sunt folosite pentru marginea canapelei cu funcție de cotieră. În alegerea materialului va trebui să ții cont de preferințele personale, dar și de câteva aspecte legate de confortul la atingere. Materiale precum catifeaua, blana, lâna, bumbacul, mătasea, inul îndeplinesc această cerință. Dacă ai și animale de companie sau copii există riscul să se murdărească, deci asigură-te că achiziționezi perne decorative ușor de curățat.
Alege culoarea pernelor astfel încât să se potrivească cu pereții, draperiile, canapeaua, fotoliile. Poți merge pe o singură culoare, în tonuri diferite, dacă nu îți plac contrastele puternice. Sau poți combina tonuri calde și reci (negru, galben, gri, bej, roșu).
Integrează accente metalice în decorarea locuinței
Elementele metalice conturează un decor modern și sofisticat, oferă personalitate spațiului și permit folosirea imaginației la maxim. Spre exemplu, o oglindă cu ramă metalică este un element impunător și chic, mai ales dacă este amplasată în așa fel încât să poată reflecta cât mai multă lumină naturală. Mixarea nuanțelor metalice în amenajare nu este o treabă ușoară, dar nici imposibilă, în final efectul fiind unul wow. Dacă te decizi să folosește o combinație de nuanțe metalice păstrează un echilibru vizual, nu amesteca prea multe nuanțe metalice în proporții egale, ci folosește o singură nuanță dominantă alături de două nuanțe metalice accent.
Uită de simetrie, folosește asimetria
Multă lume consideră că simetria trebuie să fie o regulă de aur în amenajarea locuinței, iar decorurile asimetrice reprezintă o greșeală. Desigur, într-un decor clasic este potrivită amenajarea simetrică. Dar într-un decor modern, din contră, asimetria este importantă pentru a crea ansambluri vizuale deloc plictisitoare, unice. Poți crea puncte de interes care să atragă privirea și să mențină atenția. Agață un tablou pe perete, însă nu în mijlocul lui, grupează piese de mobilier care nu sunt identice, spre exemplu două fotolii cu tapițeria în culori diferite. Sau poți scoate în evidență un hol întunecos cu ajutorul unor rafturi asimetrice ce vor aduce acel plus de design.
Sperăm că ți-au fost de folos aceste sfaturi, iar pentru mai multă inspirație te invităm în magazinele Natürlich, unde poți vedea modul în care sunt folosite decorațiunile interioare în amenajarea diferitelor încăperi din locuință.