Cum să-ți mobilezi livingul ideal
Ești proaspătul proprietar al unei locuințe sau îți dorești o schimbare de imagine a decorului existent al casei și nu știi cum să procedezi pentru a-ți amenaja livingul ca la carte, cu ce tip de mobilier? Ei bine, ai ajuns unde trebuie. Împreună cu specialiștii Natürlich îți vom oferi un scurt ghid pentru amenajarea livingului ideal și etapele amenajării.
Livingul ar trebui să fie cea mai elegantă încăpere a casei, este locul cel mai animat unde poveștile prind contur alături de familie și prieteni. Este cartea de vizită a casei. Trebuie să emane un sentiment de confort și relaxare, fiind o reflexie a gusturilor și personalității noastre.
Evaluează cu atenție spațiul
Pentru început, prioritatea este să analizezi spațiul existent, să vezi ce așteptări ai, dacă vrei ca acest loc să fie spațiul tău de refugiu și relaxare, să îți reflecte pasiunea pentru artă, natură sau alte teme. Dorești un living cu extensie pentru servirea mesei, pentru o zonă cu birou, doar pentru întâlnirile cu prietenii, cu spațiu de dormit sau cameră de oaspeți?
Într-un living mare există posibilitatea de a introduce mai multe piese de mobilier, care vor spori confortul și spațiul de relaxare, cum ar fi bufeturi, biblioteci sau vitrine pentru obiecte de decor. În schimb, un spațiu restrâns înseamnă automat mai puține piese și necesită accent pe spații de depozitare.
Canapeaua sau colțarul reprezintă elementul central din fiecare living deoarece aici stai și te uiți la televizor, singur sau împreună cu familia ori prietenii. Dimensiunea, forma, rezistența și confortul sunt cele mai importante criterii de care să ții cont când îți alegi canapeaua sau chiar colțarul, dacă spațiul îți permite așa ceva. Cu ajutorul lui poți delimita vizual livingul de bucătărie sau de zona de dinning. Colțarul este modalitatea perfectă de a maximiza spațiul din camera de zi, se potrivește în spații mari și mici și este o piesă remarcabilă ce va contribui la crearea unei atmosfere relaxante și primitoare. În ceea ce privește canapeaua, poți opta pentru o canapea Chesterfield, care creează un ambient atemporal și se adaptează cu ușurință în mai multe variante arhitecturale și de design. Canapeaua fixă este potrivită pentru un living chic și cozy, este mai confortabilă și mai rezistentă la uzură. Dacă crezi că vei avea musafiri peste noapte, canapeaua extensibilă sau cu sistem clic-clac va suplini nevoia de pat.
Orice interior trebuie să aibă un colț pentru relaxare, de care să te bucuri zilnic. Pe lângă canapea alege un fotoliu confortabil care să completeze decorul. Este spațiul ideal la care să apelezi atunci când vrei să citești.
Masa de cafea, micuță și cochetă, amplasată în fața canapelei își va păstra mereu rolul său important în decorul unui living. Este piesa centrală folosită pentru a așeza decorațiuni, locul unde dimineața îți așezi ceașca de cafea sau de ceai pentru a o savura în timp ce urmărești emisiunea preferată sau citești ziarul. Vei găsi multe modele de mese de cafea, de la cele cu blat de sticlă, lemn și cadru din metal, la măsuță cu forme geometrică, masă multifuncțională extensibilă etc.
Comoda TV este următoarea piesă importantă. Dimensiunea acesteia va influența atât confortul cu care vei privi la TV, cât și susținerea potrivită a acestuia, în funcție de diagonală și greutate. Trebuie să ții cont și de detalii precum spațiu pentru amplasarea unor electronice în jurul TV-ului, dacă se dorește o comodă cu sertare sau rafturi deschise. Cea mai bună comodă TV este cea care oferă o bună susținere televizorului, oferă posibilitatea de ascundere a cablurilor, are spații de depozitare, se încadrează în decorul încăperii.
Dacă ai un living open space și ai un colț nemobilat poți oferi mai multă personalitate încăperii prin amenajarea unui bar, câteva polițe pentru sticle, o masă sau o consolă, două-trei scaune de bar joase sau înalte vor completa frumos aranjamentul.
O masă cu scaune pentru amenajarea locului de luat masa trebuie efectuată cu mare atenție la detalii. Gândește-te câte persoane vor beneficia de respectivul loc de luat masa la ocazii speciale. Din start este nevoie de o încăpere spațioasă care să permită amplasarea unei mese și scaunelor. Forma mesei este un factor esențial pentru o amenajare reușită, cel mai des fiind folosite mese cu forma circulară, pătrată sau dreptunghiulară. Dacă încăperea permite poți amenaja și un bufet sau o vitrină unde să depozitezi tacâmurile și vesela.
Biblioteca este o piesă de mobilier ce nu trebuie să lipsească dintr-o sufragerie reușită. Se poate opta pentru varianta de bibliotecă clasică, cu rafturi, suport pentru televizor sau chiar vitrină, ori biblioteca clasică cu corpuri separate.
Șemineul, folosit în trecut pentru a încălzi încăperea acum are un simplu rol decorativ, oferind o atmosferă caldă și intimă, potrivindu-se în orice stil de amenajare.
Ți-au fost de folos aceste informații? Nu uita să intri pe site-ul Natürlich sau vino în magazine pentru a te inspira din modul în care sunt amenajate livingurile noastre.