Cum alegi biblioteca potrivită pentru livingul tău
Mulți dintre noi suntem pasionați de lectură sau avem ca hobby colecționarea de cărți. Și ce loc mai bun ar fi, unde să fie expuse și să se și mențină în stare bună, decât biblioteca? Este un obiect de mobilier ce nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Sigur că vremurile în care erau folosite doar pentru a organiza cărțile nu mai sunt actuale și în prezent o bibliotecă este folosită și pentru a așeza obiecte de artă, obiecte decorative, suveniruri sau chiar electronice, TV-ul, sistemul stereo, CD-uri, DVD-uri, albume foto, lumânări parfumate.
Și pentru că livingul este creat pentru relaxare după o zi lungă și obositoare de lucru sau pentru weekenduri în care simți nevoia să lenevești, devine spațiul ideal pentru a amenaja o bibliotecă, personalizată după bunul plac. Biblioteca este centrul de interes al încăperii, fiind spațiul care ne reprezintă în mod direct personalitatea.
În funcție de ce criterii ne alegem cea mai bună bibliotecă?
Tipuri de bibliotecă
Biblioteca este un mobilier de durată, ce trebuie să fie practică, din materiale de calitate și suficient de încăpătoare pentru a încăpea tot ceea ce dorim să depozităm.
Fie că vrei să amenajezi o cameră cu aspect boem sau modern, pe piață oferta este diversificată, de la biblioteci înalte, mici, mari, din lemn, din metal, cu rafturi adânci sau înguste, biblioteca tip schelă, tip consolă, cuburi, la rafturi de colț și etajere ce pot fi folosite în nișa dintr-o încăpere, locurile disponibile pe verticală sau decalajele înguste, cum ar fi ferestrele. Toate acestea pot oferi un spațiu amplu pentru depozitarea cărților și nu numai.
Dimensiunea bibliotecii
Cel mai important factor de luat în considerare atunci când se achiziționează o bibliotecă este mărimea sa, de la înălțime, la lungime, adâncimea rafturilor, spațiul dintre rafturi. Bibliotecile înalte acoperă cea mai mare parte a peretelui, oferind un aspect formal. În schimb, bibliotecile mai mici oferă funcționalitatea suplimentară, porțiunea superioară poate fi folosită pentru depozitarea consolelor media sau alte obiecte decorative.
Gândește-te ce vrei să depozitezi și alege biblioteca și în funcție de adâncimea rafturilor, care ar trebui să fie de cel puțin 30 de centimetri pentru a oferi destul spațiu de depozitare. Și de spațiul dintre rafturi este bine să ții cont în funcție de ceea ce depozitezi. Sunt modele de biblioteci cu rafturi ajustabile, care pot fi scoase sau mutate.
Scopul
Biblioteca nu este doar funcțională, ci are și rol estetic deoarece o bibliotecă cu cărți, încorporată, cu rafturi din tavan până la podea, creează un perete frumos, oferă profunzime și căldură încăperii.
Pentru că livingul trebuie să fie o cameră multifuncțională, poți să alegi o bibliotecă modernă, care să fie funcțională și practică, cu rafturi unde să aranjezi cărți și decorațiuni, cu rafturi mascate de uși care să te ajute să ascunzi ceea ce nu dorești să lași la vedere, cu spațiu de depozitare pentru televizor.
Dacă încăperea are nișe poți profita de acest spațiu de depozitare și să asamblezi câteva rafturi/polițe înguste pe care să depozitezi cărțile, CD-urile sau diferite obiecte decorative.
Poți folosi biblioteca pe post de separator între spații dacă ai o sufragerie open space. Poți folosi și rafturi pe roți drept bibliotecă pe post de separator între anumite spații. O vei putea muta ușor dintr-un loc în altul.
Pentru a alege cea mai bună bibliotecă în living trebuie să stabilești exact modul de utilizare. Următorul pas este să descoperi oferta bogată de biblioteci și polițe din oferta Natürlich și să alegi piesele care te vor ajuta să dai farmec livingului tău.