pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ce să faci și ce să nu faci în procesul de renovare a casei tale?

Ce să faci și ce să nu faci în procesul de renovare a casei tale?

642 Views

Cu toții visăm să ne transformăm casa în acasă. Nimic nu este mai plăcut atunci când deschidem ușa de la intrare, pășim în casă și ne întâmpină un ambient plăcut, în care se îmbină armonios stilul, cromatica, texturile, piesele de mobilier. Dar pentru a ajunge să avem atmosfera mult visată ar trebui să știm ce să facem sau să nu facem pentru a evita greșelile și pentru a facilita întregul proces de metamorfoză al căminului nostru, fie că îl avem demult și alegem să îl redecorăm, fie că l-am achiziționat recent.

Decide ce îți place și ce vrei înainte să renovezi

Înainte să te apuci de renovare decide ce materiale vrei să folosești pentru amenajare. Multe lucruri pe care ți le dorești este posibil să nu se potrivească casei tale, de aceea analizează fiecare culoare, piesă de mobilier, model de gresie, faianță, parchet laminat, tapet, vopsea. Stabilește ce fel de reparații vrei să faci, zugrăvești doar sau faci lucrări ample? Vrei să renovezi toată casa sau doar camera de zi, dormitorul sau baia ori bucătăria? Ține cont că dacă vrei să te extinzi sau să dărâmi un perete ai nevoie de aprobări și avize de la autorități. 

Anticipează durata lucrărilor de renovare

Să te gândești că o lucrare completă de renovare a locuinței este un proces de lungă durată, poate să dureze chiar și câteva luni. Oricând există riscul unor complicații ce ți-ar putea da planurile pese cap. De aceea, dacă ai o locuință mai mare, cu mai multe camere, nu te apuca de toate deodată. Ai nevoie și de un refugiu confortabil pentru a diminua din stresul pe care ți-l va crea procesul de renovare, deci ia fiecare cameră pas cu pas.

Nu renova dacă intenționezi să te muți

Dacă este posibil să te muți curând în casă nouă, dispui de bugetul necesar pentru a-ți achiziționa o casă la cheie, cu circuite așa cum dorești tu, nu merită să te apuci de redecorarea spațiului actual.

Planifică cu atenție bugetul

Cu siguranță îți dorești să obții cele mai bune rezultate. Unele spații de locuit necesită renovări extinse la nivelul infrastructurii, de aceea să ai în vedere un buget care să prevadă și cheltuieli suplimentare sau neașteptate.  

Caută recomandări și documentează-te mereu

În special cei care se aventurează pentru prima dată într-un proiect amplu de renovare este bine să se documenteze cu atenție referitor la echipa de profesioniști. Cere recomandări, referințe de la cei pentru care au mai lucrat, vezi ce lucrări au efectuat și cum arată acestea, ce spun proprietarii despre ele. Intervievează cel puțin doi sau trei profesioniști înainte de a te apuca de treabă. Este posibil ca ceea ce dorești tu să faci să nu se potrivească cu competențele celui pe care îl angajezi.

Nu abandona proiectul de renovare din cauza bugetului mai redus

Unul dintre cele mai bune lucruri în cazul renovărilor este faptul că se poate face în timp, în funcție de buget, nu este nevoie să spargi toate economiile familiei sau să te împrumuți pentru a-ți crea mai rapid casa de vis. Încearcă să faci o listă de priorități pe care să le abordezi în etape.

Bucură-te de fiecare victorie din procesul de renovare, sărbătorește-o, fie că e vorba de baie sau de schimbarea podelei în bucătărie.

O renovare completă este de durată, este un proiect pe termen lung, de aceea fii atent/ă la toate schimbările pe care alegi să le faci în locuință. Cu atât mai important este ca toate aspectele din procesul de renovare să fie bine punctate. De aceea, ți-ar prinde bine sfatul specialiștilor Natürlich în materie de design de interior, de alegere a mobilei potrivite, eventual chiar să-ți proiectezi și să faci la comandă bucătăria în funcție de nevoile tale și spațiul de care dispui.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work