pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Care sunt cele mai frecvente 5 greșeli în design interior?

Care sunt cele mai frecvente 5 greșeli în design interior?

2224 Views

Designul interior poate fi complicat și deseori te copleșește. Designerii de interior te ajută, în oricare etapă a procesului ca acesta să decurgă mai lin. Și ca să gândești designul la un spațiu, trebuie întâi să știi ce să nu faci. Bianca Boroschi, designer interior din Alba Iulia cu o experiență de mulți ani în domeniu, enumeră în continuare un Top 5 al greșelilor pe care trebuie să le evitați în design interior:

1. Neglijarea planificării spațiului

Cumpărarea unei canapele poate fi o activitate distractivă până în momentul în care descoperiți că este mult prea mare pentru livingul d-voastră mic. Planificarea spațiului este o parte foarte importantă al procesului de design, și dacă neglijați acest pas sau pur și simplu nu-i acordați atenția necesară o să vă treziți că mobila pe care tocmai ați asamblat-o fie e ruptă din realitatea spațiului vostru fie nu încape. Planificarea spațiului îți dă posibilitatea să înțelegi ce anume încape efectiv în acel spațiu. De exemplu, într-un dormitor vă încape un pat matrimonial sau un pat dublu? Aveți loc de o noptieră sau de două? Planificarea spațiului este crucială pentru a te asigura că acest spațiu va funcționa corect, că poți să te deplasezi ușor printre obiecte și mobila din spațiu are dimensiunile corespunzătoare spațiului. O canapea mică va arăta foarte ciudat într-un spațiu generos, de exemplu.

Pentru a planifica o cameră măsurați mai întâi acea cameră, cu tot cu uși, ferestre, arcade sau ce mai aveți în acel spațiu. Dacă nu doriți să o faceți singur adresați-vă unui designer, cu siguranță acesta vă va ajuta să planificați spațiul respectiv.

2. Plasarea mobilei

Plasarea mobilei la perete este o altă greșeală des întâlnită care se face de obicei din efortul de a face spațiul respectiv să arate mai mare. Oricum, în spațiile foarte mici acest lucru funcționează însă, în spațiile mai generoase arată ciudat iar design-ul nu mai este coerent.

Într-o cameră medie spre mare, faptul că așezați o canapea in mijlocul camerei va crea automat o zonă de conversație. Mutarea mobilelor de la perete te poate de asemenea, ajuta să subliniezi un punct central al acelei camere, fie că este vorba despre un șemineu, o priveliște, un TV sau un obiect de artă.

3. Prea puțină lumină

Deseori iluminarea unui spațiu este ultimul lucru la care se gândesc clienții dar acesta este elementul cheie al unui design interior reușit și are un mare impact asupra tonurilor dintr-un spațiu și asupra atmosferei din cameră. Construcțiile noi dar și cele vechi din țara noastră în general au o singura sursă de iluminat in mijlocul camerei. Dacă această cameră nu este prea înaltă nu poți să cumperi un candelabru cu brațe care să și coboare puțin. Sau nu poți să pui un corp de iluminat cu un singur bec într-o cameră generoasă. La lăsarea serii acea cameră va deveni foarte întunecoasă. Dacă preferi să îți petreci seara citind o carte înfășurat într-o pătură pe canapea și ai cinci becuri puternice într-un candelabru aprinse toate nu e prea plăcut...

Să ai mai multe surse de iluminat în casa ta îți crează o atmosferă mai caldă, mai relaxantă și mult mai relaxantă. Din fericire această greșeală se repară ușor. Poți oricând adăuga veioze, un lampadar fix sau cu braț, lumânări, fie ele și cu baterii sau diferite obiecte luminoase cu baterii, și acestea vor contribui la crearea unei atmosfere plăcute. Nu uitați de luminile de accent, acestea sunt create pentru a ilumina accesorii unice, obiecte de artă sau chiar dulapuri. Puteți adăuga întrerupătoare dimabile pentru a avea mai multe opțiuni pentru iluminat.

4. Frica de culori

Într-o proporție mare, noi românii suntem fascinați de combinația wenge sau maro cu bej. Sunt întrebată deseori: oare mai pot adăuga altă culoare? Bineînțeles că da. Nu trebuie să vă sperie să adăugați culoare în casele voastre.

Introducerea culorilor poate să se facă în foarte multe feluri incluzând un covor colorat, accesorii colorate, tablouri îndrăznețe, textile, perne colorate, etc.. Mare atenție însă să nu combinați prea multe culori, mai ales dacă acestea sunt culori contrastante! Când alegeți culorile pentru o anumită cameră alegeți pentru început o combinație de două culori; de exemplu, roșu și alb, galben cu albastru, albastru cu gri, etc. În funcție de proporțiile acestor combinații și în funcție de culoarea care predomină, mai puteți adăuga alte culori în doze mici, însă. 

5. Prea multe accesorii

Există o linie foarte fină când treceți de la a „colecționa” ceva la a deveni „obsedat” de obiecte. Știm că impulsul de a cumpăra decorațiuni frumoase și accesorii este greu de controlat – în special când vă decorați singuri spațiul. Prea multe decorațiuni și accesorii va duce la o aglomerare vizuală și credeți-mă că nu vă faceți spațiul mai frumos! Puteți în schimb să vă jucați cu texturile pentru a crea efecte frumoase și mențineți o anumită distanță între obiecte. Un design prea aglomerat vă va crea automat și o senzație de apăsare pe care nu o dorim în casele noastre!    

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work