Stilul industrial este un stil plăcut, flexibil, constând în principal din nuanțe neutre și materiale ce se concentrează pe texturi unice. Este ușor de realizat cu iluminare, decor și mobilier.
-
Stilul scandinav, simplitate și un spațiu bine organizat
Interioare scăldate în lumină, ce exprimă simplitate și naturalețe, nuanțe deschise, țesături naturale, mobilier funcțional și minimalist, sunt caracteristicile unuia dintre cele mai degajate și plăcute dintre toate stilurile, stilul scandinav.
-
Senzația de vacanță retrăită acasă prin stilul tropical
Fie că trăim într-un paradis aproape de plajă, fie că ne-am dori doar să facem acest lucru, putem pretinde că zona tropicală mult visată se află doar la un pas de modul în care ne decorăm locuința. Stilul tropical este o tendință actuală în designul de interior, înseamnă spații luminoase, aerisite, pline de viață, bogate în plante, ceea ce amintește clar de libertatea și sentimentul de calm tipic zonelor din Caraibe.
-
Stilul Farmhouse, idei de transformare a casei în „acasă”
Stilul Farmhouse este de fapt o abordare modernă a decorațiunilor interioare a caselor de la țară, punându-se accent pe tradițional, pe elemente și culori inspirate din natură. Deși este un stil mai retro nu trebuie să ne limităm la aspectul clasic, se poate adăuga un strop de contemporan, modern și actual. Este un stil mai delicat decât stilul rustic.
-
Stilul marin, sfaturi pentru amenajarea locuinței ca la malul mării
Stilul marin, denumit și beach style, în amenajările interioare propune încăperi luminoase, aerisite, cu nuanțe de culori unde predomină, albastrul și turcoazul ce evocă întinderile de apă ale mărilor, albul ce sugerează spuma mării, lumina soarelui, norii de pe cer, materiale naturale precum lemn, piatră, ceramică cu textură rugoasă, care amintesc de peisajul marin, dar și decorațiuni textile din bumbac, cu imprimeuri alb-albastre, alb-roșii. Iată câteva detalii pentru o amenajare în stil...
-
Cum utilizezi tapetul în amenajarea locuinței?
În ultima perioadă, tapetul a ieșit din conul de umbră și s-a reinventat prin tapetul modern, ce se găsește într-o varietate de modele, culori, texturi și materiale, cu diferite proprietăți. Fie că este folosit în living, dormitor, bucătărie sau baie, este un element de design ce va transforma complet întreaga încăpere și va dicta atmosfera mult mai eficient decât piesele de mobilier. Este important să fie ales materialul potrivit de tapet pentru fiecare zonă a casei, astfel se va preveni...
-
Insula de bucătărie, avantaje și aspecte de luat în considerare
Bucătăria este un spațiu multifuncțional unde se derulează cele mai multe dintre activități dintr-o casă: se prepară alimente, se depozitează, se curăță și spală ingredientele, se iau mesele în familie, ba chiar se socializează cu prietenii. Există un trend în materie de bucătării atunci când vine vorba de designul lor. Insula de bucătărie poate transforma bucătăria într-un spațiu plin de viață și personalitate.
-
Cum să-ți alegi canapeaua în funcție de tapițerie?
Cum alegem canapeaua, cu ce tip de tapițerie? Tapițeria este importantă pentru durata de exploatare și confort. Dar ce materiale sunt mai rezistente?
-
Cum să treci cu bine peste procesul de renovare a locuinței?
Proiectul pentru renovarea locuinței este un angajament serios, ai cărui pași de implementare trebuie urmăriți pentru a se evita riscurile asociate cu renovarea. De multe ori, oamenii tind să fie extrem de entuziasmați la începutul lucrării, dar starea de bine se diminuează pe măsură ce procesul avansează, în special dacă nu se iau din start măsuri pentru evitarea unor greșeli.
-
De ce trebuie să ții cont la prima amenajare a casei tale?
Prima casă vine la pachet cu provocarea ”cum să-mi amenajez interiorul astfel încât să nu îmi dea bugetul peste cap și să parcurg corect toți pașii pentru amenajare?”. Sigur, bugetul este un factor sensibil, fiecare își dorește o locuință frumos amenajată fără rabat de la calitate. Amenajarea este un proces îndelungat, dificil și chiar frustrant, proprietarii putându-se simți copleșiți, la un moment dat, în fața multiplelor variante de decorare și stiluri de amenajare.
-
5 sfaturi pentru un living cozy și după sărbători
Cu puțină atenție și imaginație orice locuință se poate transforma într-un tărâm magic în perioada sărbătorilor de iarnă. Dar nimic nu ține la nesfârșit, Crăciunul și Anul Nou au trecut, bradul s-a desfăcut, decorațiunile de sărbători au fost înlăturate, dar iarna continuă. Totuși, parcă ne simțim mai bine când interiorul este plin de decorațiuni de iarnă, nu-i așa? Cum să redăm atmosfera de sărbătoare și din ianuarie încolo?
-
Cum să-ți amenajezi un open space?
Cei mai mulți proprietari de apartamente sau case aleg să integreze în amenajarea interiorului locuinței lor conceptul de open space, care nu este deloc nou. A apărut în SUA, la sfârșitul anilor 1930, și încet s-a extins, în România fiind deja foarte popular. Compartimentarea open space, care cuprinde bucătăria, livingul și spațiul de lucru sau chiar și holul, este una practică și funcțională, cu avantaje, dar și cu dezavantaje.